Hallo uitstellers!

Je kent het vast wel; je hebt een grote opdracht, maar het duurt nog heel lang voordat je die af moet hebben. Dan heb je genoeg tijd voor andere dingen, toch? Hoe kan het dan dat ik weer alles in de laatste dag voor de deadline prop? Deze website biedt je een aantal manieren om te zorgen dat jij efficiƫnter gebruik maakt van de tijd die je hebt, zodat je de volgende keer op de dag van de deadline alleen nog de opdracht in moet leveren.

Zelf ken ik deze situatie beter dan ik zou willen: De tentamenweek is pas over vier weken, dat duurt nog wel even… Voor ik het weet heb ik nog drie dagen om tien hoofdstukken te leren. Dat lukt dan wel, maar daar haal ik geen hoge cijfers mee. Bovendien ben ik na een week de helft van de stof alweer vergeten. Ik ben niet de enige student die dit ervaren heeft. In de wandelgangen hoor ik links en rechts geluiden van andere studenten die te laat beginnen. ‘Ik ga een nachtje doorhalen denk ik.’ ‘Dit gaat nooit lukken.’ Waarom is het zo lastig om op tijd te beginnen? Is het omdat de prefrontale cortex van een adolescent zich nog ontwikkelt en niet goed in staat is om lange termijn doelen voorop te stellen, of is time management aan te leren? Ik denk het tweede.

Daarom heb ik gekozen om deze website te maken, zodat ik er zelf wat van kan leren terwijl ik het maak. Dat zou nog eens mooi zijn! Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring met tentamenweken en of jij net zo goed bent in uitstellen als ik. Of misschien heb je wel tips hoe je een tentamenweek goed voorbereidt. Ik lees het graag!

In mijn volgende blog zal ik mijn ervaring delen over het gebruiken van de ABCDE methode die op deze website beschreven staat. Bedankt voor het lezen en hopelijk tot de volgende blog!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *